Засідання «круглого столу» за участі Місії МОМ у Молдові

Засідання «круглого столу» за участі Місії МОМ у Молдові

Засідання «круглого столу» за участі Місії МОМ у Молдові

19 липня в Херсоні за участі експертів Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні та Молдові, громадської організації «Херсонський обласний центр «Успішна жінка», представників обласної та районних державних адміністрації, УДМС у Херсонській область відбулося засідання «за круглим столом» на тему: «Процедура по ідентифікації та забезпеченню захисту та допомоги постраждалим від торгівлі людьми, дітям без супроводу, особам з дітьми, які перебувають у кризовій ситуації і особам без громадянства».

Учасники «круглого столу» зосередили увагу на Стратегію взаємодії національних систем перенаправлення (НСП) України та Молдови. Позитивний досвід і виявлення складності в ідентифікації та наданні допомоги в реінтеграції постраждалих від торгівлі людьми, дітей без супроводу, осіб, які перебувають у кризовій ситуації, осіб без громадянства. Про це більш докладно розповіли експерти Місії МОМ в Молдові.

Також було обговорено шляхи міждержавного співробітництва і взаємодії органів міграційної служби, міністерства юстиції і консульських установ з надання правової допомоги в оформленні (відновленні) документів, при документуванні осіб без громадянства, при встановленні належності до громадянства, і в легалізації документів.

Цікавими стали шляхи надання як у Молдові, так і в Україні постраждалим психологічної, юридичної, грошової допомоги і навіть випадків представлення особи в суді.

Також під час засідання «за круглим столом» розглянули актуальні питання попередження торгівлі людьми. Стратегія виявлення, ідентифікації та повернення громадян Молдови відповідно до змін Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства».

Управління ДМС у Херсонській області