Заступник начальника міграційної служби Ніжина провела робочу зустріч з колективом РАЦСу

Заступник начальника міграційної служби Ніжина провела робочу зустріч з колективом РАЦСу

Заступник начальника міграційної служби Ніжина  провела робочу зустріч з  колективом РАЦСу

Заступник начальника Ніжинського міського відділу УДМС України в Чернігівській області Наталія Кресан, у рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, зустрілася з   працівниками Міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області.

Під час заходу, Наталія Володимирівна ознайомила присутніх з умовами та порядком надання населенню адміністративних послуг, що належать до компетенції міграційної служби.   Зокрема заступник начальника детально роз’яснила процедуру оформлення біометричних документів – паспорта громадянина України у формі пластикової ІД-картки та закордонного паспорта. Окрему увагу було приділено обговоренню питання стосовно документування  дітей.

«Батьки мають пам’ятати, про те, що для перетину кордону  дитина має бути документована паспортом громадянина України для виїзду за кордон, який, відповідно до вимог чинного законодавства, оформлюється від народження», - зазначила Наталія Кресан.

Окрім умов надання адміністративних послуг, Наталія Володимирівна ознайомила присутніх із онлайн сервісами Державної міграційної служби України, та роз’яснила принцип роботи найпопулярніших із них: «Електронна черга» та «Перевірка стану оформлення документів».

По завершенню зустрічі, Наталія Кресан надала  всім охочим консультаційну допомогу щодо документування громадян України.

Управління ДМС у Чернігівській області