Заступник начальника УДМС України у Вінницькій області поспілкувався зі слухачами радіокомпанії…

Заступник начальника УДМС України у Вінницькій області поспілкувався зі слухачами радіокомпанії «Місто над Бугом»

Заступник начальника УДМС України у Вінницькій області  поспілкувався зі слухачами радіокомпанії «Місто над Бугом»

18 грудня 2018 року, в приміщені радіокомпанії «Місто над Бугом», заступник начальника Управління Державної міграційної служби України у Вінницькій області Володимир Кушнір розповів слухачам про результати Управління щодо роботи з іноземцями та особами без громадянства.  

В області постійно проживають 9689 іноземців та осіб без громадянства, які отримали дозвіл на імміграцію та документовані посвідками на постійне проживання. Тимчасово перебувають 3089 іноземців та осіб без громадянства. Оформлено 567 дозволів на імміграцію та документовано посвідками на постійне проживання в Україні 846 іноземців. Продовжено термін перебування на території України 412 іноземцям та осабам без громадянства. Видано 2078 посвідок на тимчасове проживання. У ВУЗах зареєстровано - 1975 іноземців та осіб без громадянства, які прибули з метою навчання. За порушення міграційного законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто – 872  особи.

Повідомлено, що Управлінням Державної міграційної служби ініційовано та проведено ряд спільних заходів з ГУ Національної поліції, УСБУ та Державною прикордонною службою по протидії незаконній міграції.

Також Володимир Кушнір повідомив слухачам про стабілізацію ситуації із друком паспортів громадян України для виїзду за кордон.

З липня цього року «Поліграфкомбінат «Україна» вчасно опрацьовує заяви громадян на виготовлення паспортних документів, будь-яких проблем з їх отримання не має.

На сьогодні паспортні документи оформляються у встановлені законодавством терміни, тобто не пізніше 7-ми робочих днів (термінові) та 20-ти робочих днів (у регламентному режимі).

Окремо було доведено про зміни законодавства у міграційних процесах, перелік документів, які необхідно мати громадянам на оформлення паспортних документів, прийому до громадянства України, вартості адміністративних послуг, графіків роботи, тощо.

Слухачів поінформовано, що документи на оформлення паспортів можна подавати у 34 підрозділи міграційної служби,  6 ЦНАПів та до Вінницької філії ДП «Документ».

У поточному році, за сприяння  обласного Управління відкрито Центри надання адміністративних послуг у містах Калинівці, Козятині, Бару, Немирові, селах Агрономічне та Якушинці, які вже здійснюють прийом з оформлення паспортів. Також такі Центри найближчим часом планується відкрити у місті Жмеринці та смт. Джулинка Бершадського району.

Володимир Кушнір повідомив слухачам, що Управління міграційної служби Вінниччини  постійно здійснює належну і відповідну реалізацію державної політики з питань міграції та надання якісних адміністративних послуг. Веде тісну співпрацю з органами місцевого самоврядування, у частині надання методичної та практичної допомоги щодо відкриття нових Центрів надання адміністративних послуг тощо.

Управління ДМС у Вінницькій області