Заступник начальника УДМС України в Рівненській області виступив у прямому ефірі на Рівненському…

Заступник начальника УДМС України в Рівненській області виступив у прямому ефірі на Рівненському телебаченні

Заступник начальника УДМС України в Рівненській області виступив у прямому ефірі на Рівненському телебаченні

31 серпня у прямому ефірі програми «Громадська приймальна», що на Рівненському телебаченні, обговорювали тему «Заробітчаство: плюси і мінуси».

Для висвітлення стратегії державної міграційної політики до студії запросили фахівця міграційного законодавства – заступника начальника УДМС України в Рівненській області Святослава Потейчука.

В обговоренні теми трудової міграції також приймали участь заступник начальника обласного центру зайнятості Тетяна Новорок, представник громадської організації українських мігрантів  в Італії  Алла Сівець та експерт соціальної економіки й політолог Зіновій Свереда.

В умовах, коли Україна прагне до членства в Європейському Союзі, це передбачає наближення політики та законодавства, у тому числі у сфері міграції, до стандартів Європейського Союзу. Заступник керівника Управління розповів запрошеним гостям та телеглядачам про підвищення рівня безпеки документів для виїзду за кордон, що дозволяє розширити можливості для скорочення неврегульованої міграції, боротьби з транснаціональною злочинністю і тероризмом.

 Представник міграційної служби повідомив про швидку та систематичну передачу інформації про викрадені та втрачені паспорти та інші проїзні документи до відповідних баз даних Інтерполу.

«Нині використовується найсучасніше обладнання і технології для виробництва захищених біометричних документів. Біометрія дає змогу усунути можливості для підроблення та шахрайських маніпуляцій після видачі документа. Це у свою чергу дозволяє найоперативніше реагувати на повідомлення громадян про втрату документа, що посвідчує особу, підтверджує громадянство України чи спеціальний статус особи, для невідкладного реагування й захисту від міграційних ризиків за кордоном», - зазначив Святослав Потейчук.

Багаторічна проблема відтоку кваліфікованих українців на заробітки хвилює суспільство. Спікери студії зійшлися на головній думці  - стабільність та економічний розвиток у державі спонукатиме поверненню громадян в Україну. А продумане урядом ведення фінансової політики забезпечать сприятливі умови для започаткування та ведення власної справи у своїй країні.

Управління ДМС у Рівненській області