Засудженим Селидівської колонії вручили паспорти громадянина України у вигляді картки

Засудженим Селидівської колонії вручили паспорти громадянина України у вигляді картки

Засудженим Селидівської колонії вручили  паспорти громадянина України у вигляді картки

7 грудня начальник Селидівського МВ ГУ ДМС України в Донецькій області Василь Бараненко в урочистій обстановці вручив трьом  засудженим, які відбувають покарання в Селидівській виправній колонії ДПтС № 82, вперше документовані паспортом громадянина України у вигляді картки.

За словами начальника міграційної служби м. Селидіво Василя Бараненка, цьому передувала кропітка робота з оформленням документів для засуджених, які до скоєння злочину, проживали на території, які нині мають статус тимчасово окупованих. За її словами, відновлення паспорту засудженим особам, які втратили свій основний документ громадянина, відбувається відносно швидко - протягом одного місяця.  Однак, є ситуації коли засудженні не мали паспорта громадянина України ніколи, тоді процес виготовлення документу затягується у часі.

«Є такі справи коли люди паспорти не отримували. Тобто, особам більше 18 років і вони не були документовані ніколи, у цьому випадку справа набагато важливіша, серйозніша. Подаються запити, відповідей про отримання будь-якого документу цією особою не надходить - ми цю справу закриваємо. Ми усі маємо розуміти, що і у наших і у ваших інтересах вас документувати. Тому, якщо через два місяці справа закрита і ми вам відмовили це не означає, що ви не будете документовані, ми будемо продовжувати навіть при закритій справі давати запити і чекати на них відповіді до тих пір, поки не буде на те позитивного результату»,- зазначає начальник Селідивського МВ Василь Бараненко.

Слід зазначити, що завдяки отриманню паспорта, засудженим після звільнення буде легше адаптуватися в суспільстві та бути рівноправними громадянами України.

Головне управління ДМС у Донецькій області