Завдання правоохоронців подбати про безпеку іноземних студентів, обов’язок іноземців - дотримуватися…

Завдання правоохоронців подбати про безпеку іноземних студентів, обов’язок іноземців - дотримуватися законодавства країни перебування

Завдання правоохоронців подбати про безпеку іноземних студентів, обов’язок іноземців -  дотримуватися законодавства країни перебування

Фахівці Управління ДМС України в  Івано-Франківській області вже традиційно провели зустрічі зі студентами-іноземцями, які навчаються у вищих навчальних закладах обласного центру. У рамках проведення спеціальних заходів з протидії нелегальній міграції ці зустрічі мали профілактичне спрямування, тож не дивно, що з іноземцями спілкувалися й працівники обласного управління Національної поліції.

Заступник начальника відділу у справах іноземців, осіб без громадянства та запобігання нелегальній міграції УДМС в області Микола Чупірчук, зокрема,  в Івано-Франківському національному медичному університеті роз’яснив майбутнім лікарям основні правила перебування іноземців в Україні і звернув увагу молодих людей на неухильному виконанні законів і правил перебування іноземців на території нашої держави, встановлених законодавством України. Він застеріг іноземних громадян від вчинення правопорушень, а так само від проявів і вчинків, які б суперечили усталеним нормам поведінки, культурі, звичаям і традиціям в українському суспільстві.

Під час аналогічних зустрічей в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти й газу фахівці міграційної служби розповіли студентам-іноземцям про особливості оформлення та продовження дії посвідки на тимчасове проживання іноземців в Україні. Зокрема,  наголошувалося на необхідності дотримання терміну подання в міграційну службу документів для оформлення нової посвідки на тимчасове проживання замість тієї, в якої закінчується строк дії.

 Працівники поліції та міграційної служби запевнили студентів – іноземців у тому, що зі свого боку роблять усе, щоб їх перебування в нашому краї було безпечним. Окрім відповідей на запитання щодо  законодавства вони дали низку порад студентам з питань безпечного проживання в Україні. На сьогодні у вишах Івано-Франківська навчаються понад 1600 громадян інших держав.

Управління ДМС в Івано-Франківській області