Завідувач сектору з протидіїї незаконній міграції надав інтерв’ю у прямому ефірі обласного телебачення

Завідувач сектору з протидіїї незаконній міграції надав інтерв’ю у прямому ефірі обласного телебачення

Завідувач сектору з протидіїї незаконній міграції надав  інтерв’ю  у прямому ефірі обласного телебачення

6 липня, о 19:30 годині, у прямому ефірі Вінницького обласного державного телебачення «ВІНТЕРА», у рубриці «Тема дня» прийняв участь завідувач сектору з організації  протидії незаконній міграції та реадмісії УДМС Віталій Мазур.

Завідувач сектору, нагадав глядачам визначення хто такі незаконні мігранти відповідно до законодавства, результати роботи підрозділу у поточному році. Доведено про зміни законодавства у міграційних процесах. Про права і обов’язки іноземців та осіб без громадянства.    

Також повідомлено про проведення ряду спільних заходів з ГУ Національної поліції, УСБУ та Державною прикордонною службою по протидії незаконній міграції, зокрема у період лютого-квітня оперативно-профілактичного відпрацювання під умовною назвою «Мігрант» та його результати.   

Зазначено, що всього за порушення міграційного законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто - 439 (у минулому році – 399) осіб, як іноземців так і громадян України, що сприяли нелегальному перебуванню іноземцям.  

Крім цього, повідомлено що на УДМС покладено повноваження з виконання завдань у частині роботи з біженцями та шукачами притулку у межах Житомирської і Вінницької областей. Сьогодні в області нараховується 38 біженців, з 10 країн світу та 24 іноземці, яких визнано особами, що потребують додаткового захисту.  

Співробітниками УДМС, у тісній співпраці з правоохоронними органами і надалі будуть вживатися примусові заходи щодо виявлення, притягнення до відповідальності та подальшого видворення іноземців-порушників за межі держави. Ця робота з року в рік ведеться із зростаючою динамікою. Вона і надалі буде посилюватися, сказав Віталій Мазур.

Управління ДМС у Вінницькій області