Здійснено чергове затримання небезпечного нелегального мігранта

Здійснено чергове затримання небезпечного нелегального мігранта

Здійснено чергове затримання небезпечного нелегального мігранта

09 вересня 2017 року в ДПМА «Бориспіль» оперативними співробітниками УКР ГУ НП в місті Києві спільно з співробітниками Відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС України в Київській області був затриманий іноземець, в кримінальних колах відомий як «злодій в законі» та має прізвисько «Гела Тбіліський».

Суспільна небезпечність перебування на території України даного іноземця полягає у встановленні ним контролю за протиправною діяльністю організованих злочинних угрупувань, які вчиняють тяжкі та особливо тяжкі злочини. Він зберігає і розвиває злочинні традиції, ідеї, погляди з метою залучення до злочинної діяльності молоді. Намагається контролювати лідерів організованих злочинних угрупувань, які діють на території одного або декількох регіонів та збільшувати масштаби діяльності їх злочинної організації. Координує і узгоджує свої дії з лідерами криміногенного середовища так званими «злодіями в законі». Намагається впливати на криміногенні процеси у злочинному середовищі України.

Під час проведення перевірки було встановлено, що в квітні 2017 року Управлінням ДМС України в Київській області приймалось рішення про примусове повернення стосовно зазначеного іноземця, яке останній не виконав без поважних на те причин.

Таким чином, під час затримання 09 серпня 2017 року іноземець не надав жодних документів, які б надавали право законного перебування на території України та перебував на території України незаконно.

12 вересня 2017 року УДМС України в Київській області було подано позов до Бориспільського міськрайонного суду Київської області про затримання з метою ідентифікації та поміщення до Пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України ДМС України. Зазначений позов того ж дня було задоволено.

12 вересня 2017 року працівниками Відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС України в Київській області спільно із оперативними співробітниками УКР ГУ НП в місті Києві зазначеного іноземця було поміщено до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України ДМС України.

         Наразі тривають заходи щодо ідентифікації згаданого іноземця, проводиться відповідна робота із консульськими установами з метою подальшого завершення процедури примусового видворення.

Управління ДМС у Київській області