Жителів Золотоніщини проконсультували про їхні права та обов’язки

Жителів Золотоніщини проконсультували про їхні права та обов’язки

Жителів Золотоніщини проконсультували про їхні права та обов’язки

Міграційники Черкаської області систематично проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо діяльності міграційної служби та умов надання адміністративних послуг. Черговий захід був проведений спільно з Головним територіальним управлінням юстиції у Черкаській області та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області на базі Подільської сільської ради Золотоніського району.

Жителям с. Подільське були надані роз’яснення про порядок укладання договору оренди землі, особливості оформлення спадкових прав, стягнення аліментів на дітей, порядку звернення до суду, нововведень у вітчизняному законодавстві тощо.

Окремо зупинилися на питанні оформлення паспорта громадянина України після досягнення особою 14-річного віку. Головний спеціаліст Золотоніського РВ УДМС України в Черкаській області Марина Кучеренко наголосила, що школярам − здобувачам освіти, вказаної вікової категорії, необхідно заздалегідь подбати про оформлення паспорта у формі карти (ID), звернувшись до терпідрозділу міграційної служби за зареєстрованим місцем проживання. Адже попереду – реєстрація та участь у зовнішньому незалежному оцінюванні, яка без паспорта – не можлива. Зокрема, для таких громадян адмінпослуга є безкоштовною, а всю необхідну інформацію про перелік необхідних документів та процедуру оформлення ID-картки батьки і діти можуть дізнатися на сайті Державної міграційної служби України.

Управління ДМС у Черкаській області