Житомирщина відзначила 80-річницю утворення області

Житомирщина відзначила 80-річницю утворення області

Житомирщина відзначила 80-річницю утворення області

22 вересня в обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги відбулись урочистості з нагоди 80-річчя утворення Житомирської області.

Привітали житомирян та запрошених гостей голова облдержадміністрації Ігор Гундич та голова обласної ради Володимир Ширма, які відзначили, що символічно день утворення Житомирщини відзначається одразу ж після Міжнародного дня миру! Наша область – земля жита і миру.

Це – старовинна українська земля, її коріння сягає древлянських часів. Цей край народив славетних Лесю Українку, Бориса Лятошинського, Сергія Корольова… Звідси – родовід українського художника - авангардиста Казимира Малевича. Тут знаходили натхнення митці і мислителі. Житомирщина багата на українські автентичні традиції, які  зберігаються і передаються нащадкам, край з глибокою культурою та духовністю. 

Житомирщина – це край людей, в чиїх серцях живе свобода і непереможний дух. Воїни Житомирської 95-ї аеромобільної бригади найпершими вирушили на Схід і захистили незалежність нашої держави від російського агресора!

І сьогодні громади області - європейська, прогресивна, інноваційна спільнота. Область – серед лідерів у реформі децентралізації. Адже тут – глибокі традиції самоврядності й прагнення людей спільно розвиватись й змінювати життя краю.

Під час урочистостей усі гості свята стали свідками відзначення 23 номінантів – кращих представників районів, яким вручали  кришталеві мальви.

Зі сцени нагороджених та усіх присутніх вітали артисти драмтеатру, співачка Ірина Шинкарук, Житомирська хорова капела «Орея», клуб спортивного танцю «Естет», артисти Бердичівського цирку, Бовсунівські бабусі та етно-рок-гурт «TaRuta». На великому екрані демонстрували короткі відеосюжети про райони, а у фойє драмтеатру працювала квіткова фотозона з мальвами, які стали символом свята.

В урочистостях взяла участь і делегація Управління ДМС України в Житомирській області на чолі із начальником УДМС Олександром Радьком.

Управління ДМС у Житомирській області