Житомирські міграційними активно співпрацюють з громадськими активістами ГО «Авенір» щодо протидії…

Житомирські міграційними активно співпрацюють з громадськими активістами ГО «Авенір» щодо протидії торгівлі людьми

Житомирські міграційними активно співпрацюють з громадськими активістами ГО «Авенір» щодо протидії торгівлі людьми

Міграційники Житомирщини уже досить тривалий час активно співпрацюють з громадською організацією «Авенір», яка проводить відповідну превентивну діяльність з протидії торгівлі людьми.

19 квітня така зустріч з громадськими активістами відбулася в обласному Управлінні Державної міграційної служби України в Житомирській області.

Представники громадської організації поінформували присутніх про ситуацію в Україні щодо протидії торгівлі людьми та захисту прав осіб, які постраждали від неї, зокрема, про основні нормативно-правові акти, які регулюють діяльність у цій сфері.

Громадянам, які отримували адміністративні послуги в УДМС, надана інформація про діяльність відповідних громадських організацій, що працюють у сфері захисту прав осіб, які постраждали від торгівлі людьми, покращення доступу таких осіб до комплексної реінтеграційної допомоги, у т.ч. юридичної, медичної, психологічної, фінансової, освітньої та інших видів допомоги в залежності від індивідуальних потреб.

Зі сторони міграційної служби відвідувачам роз’яснено порядок документування паспортом громадянина України для виїзду за кордон, інші питання, які стосуються міграційної діяльності, бажаючим роздані пам’ятки для осіб, які мають намір скористатись правилами безвізового режиму.

По завершенню акції керівник міграційної служби Житомирщини подякував громадських активістів за ту роботу, яку вони проводять щодо запобігання торгівлі людьми і запевнив, що зі сторони працівників обласного Управління і надалі буде підтримка та розуміння.

 

Управління ДМС у Житомирській області