Журналісти Житомирського телеканалу СК-1 розповіли про роботу працівників районних підрозділів…

Журналісти Житомирського телеканалу СК-1 розповіли про роботу працівників районних підрозділів міграційної служби обласного центру

Журналісти Житомирського телеканалу СК-1 розповіли про роботу працівників районних підрозділів міграційної служби обласного центру

Журналісти Житомирського телеканалу СК-1 побували в районних підрозділах УДМС та розповіли про роботу міграційників з початком дії безвізу для українців.

Як, відомо з 11 червня наші громадяни можуть вільно  подорожувати Європою,  маючи біометричний паспорт і  таким правом уже скористалось майже        5 тисяч українців.

У Богунському та Корольовському районних відділах УДМС журналістам повідомили, що сезонне підвищення попиту на закордонні паспорти напередодні літнього періоду співпало із запровадженням безвізового режиму ЄС для України, внаслідок цього біля підрозділів, у яких можна оформити біометричні документи, утворилися черги.

На сьогоднішній день кількість бажаючих отримати біометричний паспорт зросла майже вдвічі. Якщо упродовж місяця минулого року працівниками міграційної служби оформлено – 5629 закордонних паспортів, то за такий же період цього року - більше 11 тисяч таких паспортів.

З початку року працівниками УДМС України в Житомирській області оформлено майже 31 тисяча паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

Разом з тим, незважаючи на ажіотаж, який виник в останні дні, ситуація є повністю контрольованою і робота із забезпечення наших співгромадян новими сучасними біометричними документами продовжується.

А взагалі Державна міграційна служба радить громадянам, які не планують найближчим часом виїжджати за кордон, почекати кілька тижнів та оформити документи у значно комфортніших умовах.

Управління ДМС у Житомирській області