Зниження попиту на закордонні паспорти: оформити біометричний документ стало легше

Зниження попиту на закордонні паспорти: оформити біометричний документ стало легше

Зниження попиту на закордонні паспорти: оформити біометричний документ стало легше

У 22 територіальних підрозділах УДМС України в Черкаській області можливо оформити біометричні документи – паспорт громадянина України (ID-картка) та паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Завдяки впровадженню сервісу «Електронна черга» можна спланувати дату і час відвідання підрозділу міграційної служби для отримання адмінпослуг. Навіть спонтанне рішення подати заяву на оформлення біометричного документа саме сьогодні може мати успіх, адже є вільні місця у поточній черзі. Головне – бажання та наявність необхідних документів.

Пояснюємо: ажіотаж на оформлення закордонних паспортів спадає. Про це свідчать дані проведеного порівняльного аналізу за два місяці 2017 та 2018 років.

У вересні 2017 року УДМС України в Черкаській області було прийнято 9 198 заяв на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон. За аналогічний період 2018 року – 8 720, тобто на 5, 2% менше ніж в попередньому році.

У жовтні 2017 року до міграційної служби Черкащини було подано 8 462 заяви на оформлення закордонного паспорта, протягом жовтня 2018 року – 7 970, тобто на 6, 2% менше. Отже, тенденція до зниження попиту на закордонні паспорти очевидна.

Адреси, контактні телефони та графік роботи територіальних підрозділів УДМС України в Черкаській області зможете дізнатися на сайті Державної міграційної служби України → https://dmsu.gov.ua/cherkasy або зателефонувавши на «гарячу» лінію Управління → (0472) 54 09 60.

Управління ДМС у Черкаській області