Статистика оформлення біометричних документів Міграційної служби Львівщини за червень 2021 року

Статистика оформлення біометричних документів Міграційної служби Львівщини за червень 2021 року

Статистика оформлення біометричних документів Міграційної служби Львівщини за червень 2021 року

Порівнюючи з попереднім місяцем цього року, у червні кількість оформлених закордонних та внутрішніх паспортів у формі ІD-картки зросла. Незважаючи на коронавірусну пандемію охочих отримати закордонний паспорт було 17 405 осіб. Попри це, виданих внутрішніх паспортів (ІD-карток) на половину менше ніж закордонних - 9 105 одиниць.

Варто нагадати, що майбутнім абітурієнтам, яким виповнилося 14 років, потрібно подбати про своєчасне виготовлення першого паспорта громадянина України. Без документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство, реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання, а в майбутньому вступ у вищі навчальні заклади, будуть неможливими.

Для оформлення першого паспорта у вигляді ІD-картки, слід звернутися у територіальний підрозділ Міграційної  служби за місцем реєстрації особи, проте, у період карантинних заходів можна обирати будь-який підрозділ Міграційної служби, попередньо зареєструвавшись у електронній черзі. Оформлення першого паспорта громадянина України безоплатне.

Із собою слід мати: свідоцтво про народження, ідентифікаційний код дитини (за наявності), оригінали документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особу батьків або одного із них, які на момент народження перебували у громадянстві України. У разі, якщо один із батьків іноземець – потрібна довідка про реєстрацію особи громадянином України.

Додамо, що особи віком від 14 до 18 років, які не мають наявного реєстраційного номеру облікової картки платника податків, можуть одночасно із оформленням першого паспорта громадянина України зареєструватися у Державному реєстрі фізичних осіб, якщо попередньо такі не були внесені автоматизований банк даних.

Важливо: послуга надається для тих, хто має зареєстроване місце проживання, у тому числі на окупованих територіях України.

Головне управління ДМС у Львівській області