Як записатись в електронну чергу в Донецькій області?

Як записатись в електронну чергу в Донецькій області?

Як записатись в електронну чергу в Донецькій області?

На теперішній час структурні та територіальні підрозділи міграційної служби Донецької області надають адміністративні послуги суб’єктам звернення з оформлення паспорта громадянина України у формі карти та паспорта громадянина України для виїзду за кордон з використанням реєстрації фізичних осіб за допомогою онлайн-сервісу «Електронна черга» ДМС України відповідно до встановлених лімітів та налаштувань.

Реєстрація в електронній черзі здійснюється безоплатно та в такі способи:

  • за допомогою онлайн-сервісу (здійснюється фізичною особою самостійно шляхом заповнення відповідної форми на офіційному веб-сайті ДМС за посиланням);
  • через термінали, розміщені в приміщеннях підрозділів (здійснюється фізичною особою самостійно або з допомогою представника оператора сервісу).

Для більш комфортного обслуговування у 7-ми територіальних підрозділах розміщені термінали самообслуговування: Центральний відділ у  м. Маріуполі (вулиця Фонтанна, 73), Покровський відділ (вулиця У. Кармелюка, 2), Костянтинівський відділ (вулиця Білоусова, 10), Краматорський відділ (вулиця Я. Мудрого, 11), Бахмутський відділ (вулиця Незалежності, 60), Словянський МВ (вулиця Університетська, 58), відділ оформлення документів № 2 у м. Маріуполі (вулиця Митрополитська, 20).

У разі відмови (відсутності вільних місць) фізичної особи скористатися сервісом «Електронна черга» надання адміністративної послуги в територіальних та структурних підрозділах здійснюється в порядку «живої» черги.

Для реєстрації в електронній черзі за допомогою онлайн-сервісу фізична особа самостійно обирає назву послуги, орган ДМС, дату та час обслуговування з числа доступних; зазначає свої прізвище, ініціали, номер телефону, що обслуговується оператором телекомунікацій, що надає послуги рухомого (мобільного) зв’язку на території України, який буде використано для здійснення операцій з реєстрації в електронній черзі.

Реєстрація в електронній черзі за допомогою онлайн-сервісу можлива лише з IP-адрес, які належать українським операторам телекомунікаційних послуг (провайдерам).

При реєстрації слід зазначати реальні дані фізичної особи, яка планує отримувати послуги, а також не купувати талони у сторонніх осіб, оскільки в них реєстраційні дані не відповідають вашим.

Після реєстрації в електронній черзі за допомогою онлайн-сервісу фізичній особі на зазначений нею під час реєстрації номер телефону надсилається SMS-повідомлення про реєстрацію, у якому зазначаються орган ДМС, номер у черзі, дата та час прийому.

Запис до електронної черги є індивідуальним, бронювання та передача запису до черги стороннім особам заборонені!

Додатково інформуємо, що за період роботи з 01 січня 2021 року по 31 грудня 2021 року для отримання адміністративної послуги з оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон  в підрозділах ГУ ДМС у Донецькій області  сервісом «Електронна черга» скористалось 147 790 осіб, з яких 93 655 - скористались самостійною он-лайн реєстрацією через офіційний веб-сайт ДМС України. За відомостями електронного сервісу 27 950 попередніх реєстрацій було  скасовано/видалено, що складає 18,9 % від загальної кількості.

Головне управління ДМС у Донецькій області