Офлайн навчання для Центрів оформлення документів на тему: “Документування іноземців”

Офлайн навчання для Центрів оформлення документів на тему: “Документування іноземців”

Офлайн навчання для Центрів оформлення документів на тему: “Документування іноземців”

У приміщенні міграційної служби провели навчання для відділів “Центр оформлення документів” Львівського міського управління. Темою зустрічі було розширення їх повноважень - від 1 лютого ЦОД  №1, 2, 3, 4 та 5 здійснюватимуть прийом іноземців та оформлення посвідок на тимчасове/постійне місце проживання.

Начальниця Управління з питань імміграції, тимчасового перебування та протидії нелегальній міграції Ірина РОСОВСЬКА розповіла присутнім, якою нормативно-правовою базою вони повинні керуватися, який алгоритм дій під час прийому іноземних громадян та осіб без громадянства, а також що потрібно робити у разі виникнення важких ситуацій.

Наголосимо, що “Центри оформлення документів” здійснюватимуть виключно збір документів, які необхідні для оформлення посвідки, а вже за обробку інформації та призначення терміну дії посвідок відповідатиме Управління з питань імміграції, тимчасового перебування та протидії нелегальній міграції.

Тож, керівники відділів “ЦОД №1-5” ЛМУ ГУ ДМС у Львівській області ретельно занотували перелік документів, що іноземець повинен надати, ознайомилися із списком вищих навчальних закладів, де навчаються іноземці та підставами отримання вищезазначених посвідок. 

Нагадаємо, розширення повноважень Львівського міського управління відбулося з метою реалізації основоположних принципів державної політики у сфері надання адміністративних послуг, передбачених ст.4 Закону України “Про адміністративні послуги”, в частині доступності та зручності отримання послуг для суб’єктів звернень.

Крім посвідок, у відділах “ЦОД №1-5” оформляють українські та закордонні паспорти, а також вклеюють фотографії у документ після виповнення 25-ти та 45-ти річного віку. 

Пам’ятайте, що перед тим як завітати у підрозділ міграційної служби варто зареєструватися в електронну чергу Перш за все це необхідно задля уникнення скупчень у приміщенні, що унеможливлює масове поширення коронавірусної хвороби.

Додаткова інформація щодо виготовлення посвідок: https://dmsu.gov.ua/poslugi/dokumentuvannya-inozemcziv.html 

Головне управління ДМС у Львівській області