В Дніпрі дівчина з Луганщини змогла оформити ID-картку після встановлення її особи

В Дніпрі дівчина з Луганщини змогла оформити ID-картку після встановлення її особи

В Дніпрі дівчина з Луганщини змогла оформити ID-картку після встановлення її особи

Одним із пріоритетних напрямків роботи працівників Міграційної служби є оформлення паспортних документів громадянам України, які опинились у скрутній ситуації.
Так, наприкінці травня до Новокодацького відділу у м. Дніпрі ГУ ДМС у Дніпропетровській області звернулася 20-річна дівчина із м. Довжанськ Луганської області, яка по досягненню встановленого віку вчасно не отримала паспорт громадянина України. Вона не мала жодного контакту зі своєю матір‘ю, яка після тимчасової окупації Луганської області постійно проживає на території росії та не підтримує зв’язок з донькою.

Заявниця весь цей час проживала в Україні з бабусею, тому що батько є громадянином іншої держави.

Враховуючи складні обставини ДМС ухвалено рішення про документування заявниці після проведення процедури встановлення її особи рідним братом бабусі.

Наразі дівчина уже отримала свою першу ID-картку.

Державна міграційна служба України принагідно нагадує: кожен українець, який досяг 14-річного віку, зобов'язаний отримати паспорт громадянина України. З переліком документів для оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-карти після досягнення 18-річного віку, а також порядком проведення відеоконференцзв’язку можна ознайомитись за посиланням.

Нагадаємо, оформити паспортні документи можна у будь-якому підрозділі ДМС як у порядку «живої черги», так і скориставшись сервісом «Електронна черга», який дає змогу зареєструватись на зручний для вас час.

Головне управління ДМС у Дніпропетровській області