В Ізюмі працівники ДМС у рамках дії нової послуги оформили відразу 10 паспортів для багатодітної…

В Ізюмі працівники ДМС у рамках дії нової послуги оформили відразу 10 паспортів для багатодітної родини з Краматорська

В Ізюмі працівники ДМС у рамках дії нової послуги оформили відразу 10 паспортів для багатодітної родини з Краматорська

Понад місяць в Україні діє нова послуга, яка дозволяє одночасно оформити кілька паспортних документів батькам та їхнім дітям, що значно спрощує процедуру та економить час. Експериментальний проєкт уже став дуже популярним серед українців. За цей короткий термін працівники ДМС прийняли понад 380 дорослих і понад 450 їхніх дітей, які змогли одночасно оформити собі ID-картки та закордонні паспорти.

Так, днями до Ізюмського відділу ГУ ДМС у Харківській області звернулася багатодітна сім'я з Краматорська, яка вирішила скористатися новою послугою та оформити паспортні документи собі й дітям. У родині шестеро дітей, які у важкі воєнні часи життя в прифронтовому місті мріють про офлайн-навчання у школі. Тому батьки планують тимчасово поїхати до Європи, щоб діти мали можливість здобувати повноцінну освіту.

Тож працівники міграційної служби оформили батьку ID-картку та паспорт для виїзду за кордон, а також закордонний паспорт його 16-річній доньці. А мати скористалась послугою з одночасного оформлення кількох паспортних документів собі й дітям: подала документи на отримання ID-картки та паспорта для виїзду за кордон собі та п'ятьом діткам від 3 до 14 років.

Зазначимо, що кожен охочий у встановлені терміни може оформити необхідні документи у будь-якому підрозділі ДМС, «Паспортного сервісу» чи ЦНАП незалежно від місця реєстрації, як у порядку «живої черги», так і скориставшись сервісом «Електронна черга», який дає змогу зареєструватись на зручний для вас час.

Головне управління ДМС у Харківській області