Міжсезоння – кращий час для оформлення паспорта

Міжсезоння – кращий час для оформлення паспорта

Міжсезоння – кращий час для оформлення паспорта

В періоди міжсезоння істотно скорочується кількість звернень громадян до міграційної служби для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та паспорта громадянина України у вигляді ID-картки. Тож зараз  найкращий час для виготовлення паспортних документів без зайвих затримок.

Нагадаємо, що для отримання послуги необхідно попередньо зареєструватися через електронний сервіс на нашому сайт, що передбачає бронювання місць до 14 днів наперед. Наразі зараз через відсутність ажіотажного попиту сервіс пропонує запис в чергу «сьогодні на завтра».

Скористайтесь можливістю оформити паспорт у зручному режимі в період зниженого навантаження на підприємство з виготовлення паспортних документів та підрозділи міграційної служби.

Нагадуємо також, що згідно зміни до постанови від 28 лютого 2022 р. № 170 «Деякі питання внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон» суттєво звужено коло осіб, яким може бути надана послуга з вклеювання фото дітей до закордонних паспортів батьків та продовження до 5 років терміну дії  закордонних паспортів у разі завершення строку дії.

Наразі, сьогодні це можливо лише у зв’язку з необхідністю термінового виїзду за кордон, пов’язаною з нагальною потребою в лікуванні від’їжджаючого, від’їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживав за кордоном.

Тож, не відкладайте надовго візит до міграційної служби у разі завершення дії закордонного паспорта, адже несвоєчасне звернення може загрожувати зривом запланованої закордонної поїздки, фінансовими та моральними втратами.

Управління ДМС у Чернівецькій області