Іноземці не втрачають цікавості до України

Іноземці не втрачають цікавості до України

Іноземці не втрачають цікавості до України

За девʹять місяців 2023 року міграційники ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області надали більш як 539 тисяч адміністративних послуг (у 2022 році за аналогічний період – понад 502 тисячі). Зокрема оформлено та видано за згаданий період поточного року більш ніж 2 тисячі посвідок на постійне проживання та (минулого року за той же час – майже на 500 менше).

Статистика показує, що під час воєнного стану іноземні громадяни не втрачають цікавості до України. Звертаємо увагу, що ДМС впровадило сервіс для перевірки продовження строку перебування/тимчасового проживання іноземців та ОБГ в Україні. Цьому сприяло вдосконалення умов та порядку імміграції в Україну іноземців та ОБГ. Президент України Володимир Зеленський підписав прийняті Верховною Радою зміни до Закону «Про імміграцію» щодо вдосконалення умов і порядку імміграції в Україну іноземців та осіб без громадянства» № 6516, який був ініційований Державною міграційною службою України. Зокрема, цим рішенням удосконалюються процедури для надання дозволу на імміграцію в Україну, а також оновлено перелік підстав для його скасування. Докладніше тут.

Як повідомив одному з українських видань начальник ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області Вячеслав Гузь, підстави документування іноземців – це, здебільшого возз’єднання сім’ї і працевлаштування. Також окремою підставою документування посвідками на тимчасове проживання під час війни лишається волонтерство та робота у громадських неурядових організаціях. Такі іноземні громадяни надають підтримку Україні кожний за своїм напрямом роботи та специфікою.

Продовжуємо створювати безбар’єрне середовище, дослухаючись до пропозицій та думок відвідувачів підрозділів. Отож у разі виникнення питань звертайтеся, будь ласка, за контактами «гарячої лінії»: (044) 295-43-94.

Нагадуємо, що ознайомитись з порядком надання адміністративних послуг можна за посиланням, а перевірити стан оформлення документів за допомогою електронного сервісу.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області