Виповнилося 14 років – потрібно оформити першу ID-картку

Виповнилося 14 років – потрібно оформити першу ID-картку

Виповнилося 14 років – потрібно оформити першу ID-картку

Відсвяткувати своє 14-річчя та не відкладати оформлення першого паспорта громадянина України вирішила уманчанка Єва. Свій візит до підрозділу Міграційної служби дівчина спланувала за допомогою електронної черги.

Все, що потрібно було школярці для оформлення першої ID-картки – це взяти з собою свідоцтво про народження, паспорт громадянина України одного з батьків та пройти кількахвилинну процедуру фотографування й відбирання біометричних даних безпосередньо у підрозділі.

Під час подачі заяви на оформлення паспорта дівчина сповістила спеціаліста служби про бажання скористатися комплексною послугою для підлітків з одночасним оформленням паспорта та присвоєнням податкового коду, тому за 20 робочих днів отримає ID-картку вже з внесеним реєстраційним номером облікової картки платника податків. Документ матиме строк дії 4 роки, опісля потрібно буде оновити паспорт.

Нагадуємо юним жителям Черкащини, що після досягнення 14-річного віку варто якнайшвидше подбати про оформлення ID-картки, щоб у повному обсязі користуватися своїми правами.

Управління ДМС у Черкаській області