УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Одружилися та змінили прізвище? Обміняйте паспорт

Одружилися та змінили прізвище? Обміняйте паспорт

Одружилися та змінили прізвище? Обміняйте паспорт

На номер «гарячої лінії» ГУДМС у Донецькій області часто надходить від громадян питання стосовно обміну паспорта після одруження.  Інформуємо мешканців Донецької області, що у разі зміни прізвища після одруження, обмін паспорта громадянина України є обов'язковою процедурою. Відповідно до Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні, відведений термін для обміну паспорта становить один місяць з дати укладання шлюбу. Якщо не поміняти паспорт протягом місяця, такий паспорт вважається недійсним.

Обміняти паспорт на новий можливо у Олександрівському та Слов’янському відділах. Для цього потрібно попередньо записатися в електронну чергу, у обрані дату та час звернутися до вибраного підрозділу та надати наступні документи:

  • паспорт громадянина України, що підлягає обміну;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків або відмову від його прийняття;
  • свідоцтво про шлюб;
  • документи, що підтверджують відомості для внесення додаткової змінної інформації до безконтактного електронного носія та у паспорт (за наявності таких документів);
  • документи, що підтверджують сплату адміністративного збору.

Вартість паспорта громадянина України залежно від терміну оформлення становить:

  • 20 робочих днів – 504 грн;
  • 10 робочих днів – 874 грн.

Звертаємо увагу! Під час повітряної тривоги надання адміністративних послуг зупиняється. Не ігноруйте повітряні тривоги, бережіть себе і своїх близьких! Прохання до громадян уникати скупчення людей та перебувати в укриттях під час повітряної тривоги. 

Головне управління ДМС у Донецькій області