Всесвітній день боротьби з корупцією - один із «16 днів проти насильства»

Всесвітній день боротьби з корупцією - один із «16 днів проти насильства»

Всесвітній день боротьби з корупцією - один із «16 днів проти насильства»

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» охоплює кілька знакових дат. Серед них - 9 грудня світ відзначає день боротьби з корупцією, впроваджений за ініціативи Організації Об'єднаних Націй. Підвищення рівня довіри суспільства до державних органів влади - один із пріоритетів у боротьбі з цим явищем.

Покращення якості державних адміністративних послуг, їх доступність і простота в отриманні унеможливлює існування корупційної складової у системі отримання для громадян послуг та необхідності незаконного матеріального заохочення посадовців для вирішення питань без проблем.

Впродовж останніх років в Управлінні Державної міграційної служби у Кіровоградській області, як і у всіх територіальних органах ДМС, проводяться системні заходи аби процес отримання послуг був максимально зрозумілим, простим та робота була прозорою.

Важливим кроком стало впровадження електронних сервісів на офіційному веб-сайті ДМС. Сервіси роблять отримання послуг повністю самостійними: без сторонньої допомоги можна зібрати «пакет» документів, стати в «електронну чергу», у визначений час подати документи і завдяки сервісам дізнатись про їх готовність. До речі, апарат Управління та 24 територіальні підрозділи підключені до сервісу «Електронна черга», що на сайті ДМС, в Управлінні та найбільшому за кількістю обслуговування населення Фортечному районному відділі у м. Кропивницький додатково працюють термінали для реєстрації в електронну чергу.

Масштабна профілактично-роз'яснювальна робота з протидії корупційним проявам проводиться в Управлінні та підрозділах на постійній основі.

А про будь-які проблемні питання можна одразу повідомити на телефон «гарячої» лінії УДМС у Кіровоградській області (0522) 32-18-11, який працює упродовж робочого дня без перерви, та написати електронного листа на адресу: kr_anticor@dmsu.gov.ua.

Будьмо свідомими та нетерпимими до будь-яких порушень закону та прав!

Управління ДМС у Кіровоградській області