100 тисяч біометричних паспортів отримали торік мешканці та гості Івано-Франківської області

100 тисяч біометричних паспортів отримали торік мешканці та гості Івано-Франківської області

100 тисяч біометричних паспортів отримали торік мешканці та гості Івано-Франківської області

Упродовж минулого року у підрозділах міграційної служби мешканцям та гостям Івано-Франківської області було вручено  понад 100 тисяч біометричних документів. Звичайно, що це менше, ніж у докоронавірусний рік, проте в умовах карантинних обмежень кожен, хто звертався, отримав послугу в оптимальний час. До прикладу, у територіальних підрозділах міграційної служби Івано-Франківщини оформили національні чи паспорти громадянина України для виїзду за кордон майже 250 осіб, які проживають або переміщуються з Луганської і Донецької областей, а також АР Крим.

Звертаємо увагу на те, що на час дії карантину в Україні національний паспорт у вигляді ID-картки можна оформити у будь-якому територіальному підрозділі міграційної служби по всій території країни незалежно від місця реєстрації заявника. Такий же принцип обслуговування діє щодо громадян, які при досягненні 25- чи 45-річного віку звертаються у міграційну службу стосовно вклеювання фотографії у паспорт-книжечку. Упродовж минулого року цю послугу отримали понад 16 тисяч громадян України.  

 Міграційна служба Івано-Франківської області нагадує батькам, чиїм дітям виповнилося 14 років. З цього віку дитина має отримати свій перший паспорт громадянина України. Тим паче, що саме цей документ є обов’язковим для реєстрації і проходження ЗНО.

Оформити першу #ID_це_просто. Для цього потрібно:

  • звернутися до підрозділу міграційної служби за місцем реєстрації (увага: на період дії карантинних заходів передбачена можливість звернення за місцем проживання, тобто в будь-який підрозділ);
  • надати необхідний перелік документів - свідоцтво про народження, громадянський паспорт одного з батьків, довідку про реєстрацію місця проживання, ідентифікаційний код ( за наявності);
  • у разі відсутності ідентифікаційного коду його можна оформити одночасно з електронним паспортом у рамках послуги #ID-14 (послуга безкоштовна);
  • послуга з оформлення першого паспорта 14-річним -  безкоштовна;
  • у територіальних підрозділах міграційної служби області створено належні умови для професійного і швидкого оформлення паспорта, яке займає не більше 15 хвилин. Для зручності можна скористатися електронним сервісом «Електронна черга» на сайті ДМС України, обравши для отримання послуги оптимальний час і місце оформлення ID-картки.

Упродовж минулого року в Івано-Франківській області національні паспорти у вигляді ID-картки отримали понад 41 тисяча громадян. Найстаршим з них виявився 95-річний мешканець селища Верховини п. Михайло Маківничук (на фото).

Управління ДМС в Івано-Франківській області