Готуємося до літніх канікул завчасно!

Готуємося до літніх канікул завчасно!

Готуємося до літніх канікул завчасно!

А літо вже скоро! І літні канікули не за горами! Плануючи відпочинок, радимо завчасно потурбуватися про наявність паспорту для виїзду за кордон, у вас та ваших дітей, а також перевірити їх терміни дії, оскільки це є однією із умов для успішного перетину кордону.

Звертаємо увагу, що паспорт громадянина України для виїзду за кордон можна оформити з самого народження!

Термін виготовлення документу займає до 20 робочих днів (вартість становить 694 грн.), а у терміновому порядку до 7 робочих днів (вартість становить 1046 грн.).

Нагадаємо, що для того, щоб оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон для дитини одному із батьків необхідно:

  1. Зареєструватися в електронній черзі на сайті ДМС України за посиланням.
  2. З’явитися до територіального підрозділу, який вказаний в смс повідомленні при реєстрації в онлайн-черзі з відповідним пакетом документів, а саме: паспортом громадянина України одного з батьків, свідоцтвом про народження дитини (паспортом громадянина України у вигляді ID картки для осіб, які досягли 14-річного віку). У разі оформлення закордонного паспорту дитині, може бути подано 1 фотокартку розміром 10х15 см для внесення відцифрованого відображення особи шляхом сканування. Сплатити за послугу можна як онлайн, так і безпосередньо у самому підрозділі.
  3. Відслідковувати стан виготовлення документу можна за посиланням.

Звертаємо увагу, що при досягненні 16 річного віку дитина може самостійно звернутися для отримання даної послуги та надати спеціалісту лише паспорт громадянина України у вигляді ID-картки.
Виникли запитання? Вам завжди допоможе чат-бот ДМС у Viber та Telegram.

Також ви можете звернутися на телефонну «гарячу лінію» УДМС у Чернігівській області за телефоном (0462) 666-185.

Управління ДМС у Чернігівській області